Girişimcilik
Esnaf ve Sanatkârlar Odasına Kayıt Nasıl Yapılır?
Konu hakkında bilgi vermeden önce kısaca size esnaf ve sanatkârlar odası ne iş yapar ne konuda yardımcı olur. Kısaca odanın amacından bahsedelim. Mesleğin gerektirdiği eğitimleri sağlamak, meslek disiplinlerinin sağlanması, aynı meslek gruplarındaki kişilerinin birbiri ile iletişime geçmesini sağladıkları odalardır.
lightningrulet siteleri
Esnaf ve sanatkâr olarak işlem yapan kişiler esnaf ve sanatkâr odasına kayıt olmak zorundadır. Bu alanda çalışmaya başladıktan sonra otuz gün içerisinde kayıt yaptırmak zorundadır. Otuz gün içinde bağlı bulundukları sicile tescil edip Sicil Gazetesinde de ilan ettirmelerini ister.
bayşanslı giriş
Esnaf ve Sanatkârlar Odasına Kayıt Nasıl Yapılır?
Odaya kayıt yaptırmak için devlet size şart koşmaktadır. İlki yukarıda yer aldığı gibi ilki sicil kaydı diğeri odaya kayıt oluşmaktır. Bunun için iki farklı yere dilekçe verilmesi ve belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir. Ayrıca belirtmemizde de fayda var oda için her yıl ödemeniz gerek ücretler mevcuttur. Bu ücretlerin miktarları yıllık olarak güncellenmektedir. Kayıt ve ödemelerinizi yaptıktan sonra Esnaf ve Sanatkârlar odasına kayıt olabilmektesiniz. Esnaf ve Sanatkârlar odasına kayıt olabilmek için 2022 yılında ödemeniz gereken miktarları yayınlanan genelde bulanabilirsiniz.
Esnaf sicil kaydı için hangi evraklar olmalıdır?
Esnaf sicil kaydı Esnaf ve sanatkârlar birliğinden kolaylıkla alabilirsiniz. Öncelikle size verilen dilekçe yer alan bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Bunun yanında teslim edeceğiniz dilekçenin yanına aşağıda yer alan belgeleri de eklerseniz tekrardan ekstra uğraşmamış olursunuz.
- Vergi dairesine kayıtlı olduğunuza dair belge
- Nüfus cüzdanınızın fotokopisi
- Son 6 ay içerisinde çekilmiş olduğunuz vesikalık fotoğraf
- İkametgâh belgesi
- Yapmış olduğunuz ödemelere ait dekontlar
Bu belgeler ile birlikte Esnaf ve sanatkârlar odalar birliğine giderek sicil kaydınızı yapabilirsiniz.
Esnaf odasına kayıtta ise;
Sicil kaydı olduğu gibi vergi dairesinde kaydınız olması bunun dışında SSK ya da BAĞ-KUR’unuzun olması emekli iseniz emekli olduğunuza dair tahsis numarasının olması gerekmektedir. Bunun dışında aşağıda yer alan belgelerinde yanınız olması lazım
- Nüfus cüzdanınızın fotokopisi
- Güncel ikametgâh belgeniz
- Güncel vergi levhanızın fotokopisi
- Son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğrafınız
- SSK, Bağkur numaranız ya da emekli iseniz emekli tahsis numaranız
Bu bilgiler ile başvuru yapabilirsiniz. Tamamladığınız başvurularının sonuçlarını e- devlet üzerinden kolaylıkla kontrol edebiliyorsunuz. Umarım aklınızdaki tüm sorulara yanıt olabilmişimdir. Kolaylıklar dileriz.
Yorumlar