Bizi Takip Et


Girişimcilik

Girişimcilik Eğitimi Nedir? Nasıl Alınır? Ne İşe Yarar?

Girişimcilik Eğitimi Nedir

Girişimcilik eğitimi, son yıllarda genç nüfusun artması ve artan genç işsizliği nedeniyle daha fazla önemli bir konuma gelmiştir. Nitekim genç nüfus yeni iş olanakları oluşturmak amacıyla girişimcilik eğitimine yöneliyorlar. Biz de girişimcilik eğitimi nedir? nasıl alınır? ne işe yarar? sorularının cevabını sizlere sunacağız.

Girişimcilik Eğitimi Nedir

Girişimcilik Eğitimi Nedir?

Girişimcilik sertifikası, KOSGEB, Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından veriliyor. Ancak bu sertifikayı alabilmeniz için girişimcilik eğitimi almanız gerekiyor. İş kurmuş ve geliştirmek isteyen ya da yeni iş kurmak isteyen kişiler, bu eğitimin ardından girişimcilik sertifikasına sahip olabilirler.

Girişimcilik eğitimi, girişimcilere odaklanan, geleneksel ve ileri girişimci olarak iki eğitimden oluşan eğitimlerdir. Bu eğitimler sayesinde girişimciler, iş kurma ve kurdukları işi devam ettirme süreci konusunda bilgi ve donanıma sahip olabilirler. Girişimcilik eğitimi, farklı bilgi ve değerleri birleştirir. Ayrıca girişimcilik eğitimi, mesleki yetenek ve genel yeteneğin geliştirilmesini de sağlamaktadır.

Girişimcilik eğitimi, yenilikçi ve yetenekli girişimcileri yetiştirmeye odaklanır. Aynı zamanda girişimcilik eğitimi, eğitimde ve uygulamalarda becerilerin geliştirilmesi ile ilgilidir. Yeni ürünlerin geliştirilmesi ya da yeni pazarlara yöneliş, girişimciliğin sonuçlarından birisidir.

Girişimcilik Eğitimi Nedir

Girişimcilik Eğitimi Nasıl Alınır?

Girişimcilik eğitimi için girişimcilik kursuna katılmanız gerekmektedir. Bunun için ilk önce internet üzerinden başvuru yapmalısınız. E-devlet hesabınız ile KOSGEB internet adresi üzerinden giriş yapmalısınız. Girdikten sonra karşınızda açılan pencerede “Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” ve “İleri Girişimcilik Eğitimi” olmak üzere iki tane seçenek göreceksiniz.

Bu eğitimlerden size uygunu seçerek eğitimlere başlamaktasınız. Eğitimleri başarıyla tamamladıktan sonra, sertifikanızı yine e-devlet hesabınızdan görüntüleyebiliyorsunuz. Diğer yandan, sosyal yardım çerçevesinde maaşı bulunan kişilerin bu eğitimi almalarında bir engel bulunmuyor. Benzer şekilde tarım sektöründe yer alan kişiler de bu eğitimi alabilirler.

Girişimcilik eğitiminde işletme sahibi olacak kişilere hukuki, ticari ve pratiklik üzerine eğitimler sunulmaktadır. Bu eğitimde derslere devam şartı bulunmaktadır. Bu kurs için kayıt yaptırıp devam etmeyen kişilere kurs bitse bile herhangi bir sertifika verilmez. Ayrıca belirli bir periyotta 2 defa girişimcilik eğitimi alma hakkı bulunmamaktadır.

Bu da alacağınız eğitimi ve sertifikayı, böylece girişiminizi, iş kurmanızı geciktirecektir. Bu sebepten dolayı devam zorunluluğuna oldukça önem göstermelisiniz. Diğer taraftan bu eğitimi ve eğitimin sonucunda alacağınız belgeyi bir kere alarak ömür boyu kullanabilirsiniz. Bu eğitimleri, uzaktan eğitim yoluyla internet ortamında alarak tamamlayabilirsiniz.

Girişimcilik Eğitimi Nedir

Girişimcilik Eğitimi Ne İşe Yarar?

Girişimcilik eğitimi, girişimcilik sertifikası almanızı sağlamaktadır. İş projelerinde yapılacak ticari hareketler için gerekli yeterlilikleri sağladığınız kabul edilmesi için bu belgeyi almalısınız. Girişimciler aldıkları eğitim sonrasında alacakları belge ile KOSGEB kredisi ve diğer birçok bakanlık tarafından verilen hibe niteliğindeki kredilere başvurabilirler.

Hibe başvurusu yapabilmeniz ve hibe desteği alabilmeniz için girişimcilik sertifikası mecburidir. Ancak hibe yardımı alabilmeniz için KOSGEB’in belirlediği sektörlerden birinde faaliyet sürdürüyor olmalısınız. Ya da KOSGEB’in belirlediği sektörlerden birinde faaliyet sürdüreceğinizi taahhüt etmelisiniz.

Girişimcilik sertifikasına sahip kişilerden, bu belge dışında başka bir yeterlilik belgesi istenmemektedir. Bu belgelerin yenilenmesi ya da yeniden alınması gerekmemektedir. Ancak KOSGEB tarafından denetime tabi tutulurlar. Bu denetimlerde kişilerin beyanları ile çelişmeyen bir iş sektöründe yer almaları gerekiyor.

Eğer aykırı beyanda bulunursanız, maddi ve manevi ciddi sıkıntılara girebilirsiniz. Nitekim aykırı girişimcilik faaliyetlerinde bulunan ya da herhangi bir iş yapmadığı belirlenen kişilerin sertifikaları iptal ediliyor. Bununla birlikte alınan hibenin de iade edilmesi talep ediliyor. Ayrıca bu aykırı beyan sebebiyle farklı yasal prosedürler de uygulanıyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Kategoriler

Son Yazılar



Sponsorlu Bağlantılar: güzel sözler 2023 - iş fikirleri 2023 vize başvurusu