Bizi Takip Et


Girişimcilik

KOSGEB Girişimcilik Destekleri! Girişimcilik Kredileri ve Destekleri!

KOSGEB Girişimcilik Destekleri!

KOSGEB Girişimcilik Destekleri!: Ülkemizde son yıllarda girişimciliği destekleyen en büyük kurum ve kuruluşlar arasında şüphesiz KOSGEB gelmektedir. İlk ortaya çıktığında kira, aylık sabit giderler, personellerin maaşı, gerekli donanımlar gibi sabit kalemleri desteklese de 2019 yılında yeni tanımları ile girişimcilik kredileri ve destekleri de değişti. Güncel olarak girişimcilik kredileri ve destekleri! KOSGEB girişimcilik destekleri programları şöyledir;

  • Geleneksel girişimci destek programı
  • İleri girişimci destek programı

Girişimcilik desteklerinden faydalanmak isteyen girişimci adayları bu iki kategoride hangisi ile çalışmalar yapacaksa o program dâhilinde çalışmalarını başlatmaktadır. Girişimcilik kredi ve destek programları hakkında ayrıntılı bilgiler için hazırlandığımız bu yazımızda KOSGEB girişimcilik desteklerini sizler için araştırdık.

KOSGEB Girişimcilik Destekleri!

Geleneksel Girişimci Destek Programı Nedir?

İmalat yapmayan tüm işletmeleri kapsayan bu destek programında girişimler şirket kuruluşu ve performans dönemi destekleri alabilmektedir. Yani şahıs işletmesi kuranlar 5.000TL, tüzel şirket kuranlar 10.000 TL destek alarak işe başlamaktadır. Ayrıca istihdam sağlayan işletmeler de ödedikleri SGK primleri gün sayılarına göre birinci ve ikinci ayrı olmak iki destek almaktadır. Geleneksel girişimci destek programları içerisinde faaliyet gösterebileceğiniz alanlar için KOSGEB web sitesini ziyaret edebilir ya da ilgili diğer içeriklerimizi de okuyabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Destekleri!

İleri Girişimci Destek Programı Nedir?

Girişimcilik kredileri ve destekleri! KOSGEB girişimcilik destekleri arasında yer alan ileri girişimci destek programında imalat yapan ya da ileri teknoloji ile alakalı işletmeleri kapsayan destekler bulunmaktadır. Bu işletmeler için KOSGEB detaylı bir faaliyet listesi yayınlamaktadır. Program kapsamı içerisinde yer alan girişimciler, şirket kuruluşu, performans desteklerine göre destek almaktadır.

Örneğin; şahıs işletmesi olanlar 5.000 TL, tüzel şirket kuranlar ise 10.000 TL destek alarak faaliyet göstermektedir. Ayrıca istihdam sağlayan işletmelerde ödedikleri SGK prim gün sayılarına göre birinci ve ikinci yıl ayrı olmak üzere destek alabilmektedir. Bunlara ek olarak makine-cihaz- ekipman-yazılım desteği de alabilmektedirler. Bu programda limit, girişimcinin NACE koduyla doğrudan alakalıdır.

İleri girişimci destek programı faaliyet konuları tablosu içerisinde desteklenen NACE kodları ve bu kodların teknoloji yoğunluklarını kontrol edebilirsiniz. Bu tabloya genel olarak baktığımızda düşük ve orta teknoloji faaliyetlerinde 100.000 TL, orta ve yüksek ise 200.000 TL, ileri teknoloji faaliyet gösterenler ise 300.000 TL destek alabilmektedir.

İleri girişimci destek programlarında destek oranı %75 olarak belirtilmiştir. Burada diğer programa göre farklı olan şey alınacak makine-cihaz-ekipman – yazılım yerli malı belgesi bulunan bir üreticidense destek oranları %90’a kadar çıkmaktadır.

KOSGEB Girişimcilik Destekleri!

İş Planı Ödülü Destek Programı Nedir?

Bu destek programında ise girişimcilik ekosisteminde bulunan tüm aktörler ile iş birliği sağlamak amaçlanır. Girişimcilerin iş kurma ve yürütme ile alakalı teşviklerde bulunulması ve girişimcilik ile alakalı yarışmalar ile başarılı olan tüm modellerin ödüllendirerek hayata geçirilmesine yardımcı olunmaktadır. Bu destek programı hakkında ayrıntılı bilgiler KOSGEB tarafından her yıl açıklanmaktadır.

KOSGEB Girişimcilik Destekleri!

Girişimcilik Kredileri ve Destekleri! KOSGEB Girişimcilik Destekleri Nelerdir?

Girişimcilik kredileri ve destekleri! KOSGEB girişimcilik destekleri hakkında ayrıntılı bilgiler için KOSGEB sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ancak KOSGEB ile alakalı daha detaylı bilgileri yazımız içerisinde bulabilirsiniz. KOSGEB, programı aslında girişimciler için çok net bir şekilde tanımlanmıştır.

Burada uygun başvuru sahibi geçmiş 3 yıl boyunca vergi mükellefi olmaması veya bir tüzel kişilikte 30’dan fazla hissedar olmamasına bakılmaktadır. Eğer bu şartları sağlıyorsanız girişimcilik desteklerinden faydalanabilirsiniz. E-devlet üzerinde kolayca başvuru yapabileceğiniz bu destekler ile sizlerde kolayca kendi işinizi kurma şansını elde edebilirsiniz.

Girişimcilerin başvuru yapmadan önce mutlaka başvuru şartlarını incelemeleri ve istenilen sertifikaları incelemelidir. Sizden istenen evrakları ve belgeleri tamamlamadan başvurularınız red edilir. Bunu unutmamalısınız.

Girişimcilik kredileri ve destekleri! KOSGEB girişimcilik destekleri tarım, ormancılık, balıkçılık, hayvansal ve bitkisel üretim, eğitim, sağlık, eğlence, spor pek çok alan için verilmektedir. KOSGEB girişimcileri desteklemek için birçok programını bu yıl güncelleyerek hem limitlerini hem de faaliyet alanlarını geliştirmiştir. Sizlerde girişimcilik projelerinizi geliştirmek için hemen bu desteklerden faydalanabilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Kategoriler

Son Yazılar



Sponsorlu Bağlantılar: güzel sözler 2023 - iş fikirleri 2023 vize başvurusu