Bizi Takip Et


Girişimcilik

KOSGEB Girişimci Belgesi Nasıl Alınır? Bir Girişime Nasıl Başlanır?

Girişimci Belgesi Nasıl Alınır?

Girişimci belgesi veya başka bir değişle girişimcilik sertifikası yeni bir iş kurmak isteyen kişilere KOSGEB tarafından verilen bir belgedir. KOSGEB tarafından verilecek olan avantajlardan yararlanabilmek adına bu belgenin alınması gerekmektedir. Girişimcilik eğitimi almak isteyen kişilerin e-eğitim üzerinden eğitimi almaları mümkündür. Bu eğitimlerin ücretsiz olduğu unutulmamalıdır.

Girişimci Belgesi Nasıl Alınır?

Girişimci Belgesi Nasıl Alınır?

Girişimci belgesi nasıl alınır? Sorusu yeni bir iş açıp KOSGEB avantajlarından yararlanmak isteyen kişiler açısından oldukça fazla araştırılan konular arasında yer almaktadır. Girişimcilik eğitimi alıp başarılı olan kişiler bu belgeyi almaya hak kazanmaktadırlar. Bu belgeyi alabilmek için öncelikle KOSGEB hesabına e-devlet üzerinden giriş yapılması gerekmektedir.

Girişi yapıldıktan sonra hangi eğitimin alınacağı ile ilgili seçim yapılmaktadır. Seçilen eğitim içeriği alındıktan sonra yine e-devlet üzerinden girişimcilik belgesi tanımlanmaktadır. Yeni bir iş fikri olan kişiler için bu belge son derece önemlidir.

Girişimci Belgesi Nasıl Alınır?

Girişimci Belgesinin Sunmuş Olduğu Avantajlar Nelerdir?

Girişimci belgesi bulunan kişilerin sahip oldukları birçok avantaj bulunmaktadır. Girişimci belgesinin sunmuş olduğu avantajlar aşağıdaki gibidir:

  • Girişimcilik eğitimi alındıktan sonra sertifikaya sahip olan kişiler KOSGEB tarafından verilen bütün desteklerden yararlanabilmektedirler.
  • KOSGEB tarafından 50.000 TL hibe verilmektedir. Ayrıca toplamda 150.000 TL’ye kadar hibe alınması mümkündür.
  • Bu desteklerden yararlanmak için kişinin gerekli eğitimleri tamamlayarak sertifika almaları gerekmektedir. Ayrıca açılacak olan şirketin ya da kurulacak olan işinde KOSGEB tarafından belirlenen sektörlerden biri olması gerekmektedir.

KOSGEB tarafından verilecek sertifikayı alarak yeni bir iş için girişimde bulunabilecektir. Alınacak olan eğitimde sadece sertifikaya değil aynı zamanda verilecek eğitimin içeriğine hakim olmak iş hayatında büyük kolaylık sağlayacaktır.

Girişimci Belgesi Nasıl Alınır?

Bir Girişime Nasıl Başlanmalı?

Bir girişime nasıl başlanmalı? Sorusu girişimciler açısından ilk sorulan ve en önemli sorulardan birisidir. Bir girişime başlanırken öncelikle sektör araştırılması yapılmalıdır. Daha sonra fizibilite çalışması yapılması gerekmektedir. Bu çalışma sayesinde ne kadar bir sermayeye ihtiyaç olacağı önceden öğrenilecektir.

Bu noktada KOSGEB destekleri de araştırılmalı ve girişimcilik belgesinin alınması gerekmektedir. Çünkü girişimcilik belgesinin kişilere sağladığı avantajlar son derece fazladır. Bu eğitimlerin sadece maddi olarak değil manevi olarak da faydaları oldukça fazladır. Kişileri iş hayatına alıştırma noktasında da oldukça önemli eğitimlerin başında yer almaktadır.

Girişimci Belgesi Nasıl Alınır?

KOSGEB Girişimci Belgeci Ücretleri

Girişimci belgeleri ücretleri bu belgeyi almak isteyen kişiler tarafından en fazla araştırılan konular arasında yer almaktadır. KOSGEB tarafından verilecek olan eğitim sonucunda alınacak sertifika için bir ücret ödenmesine gerek yoktur. Girişimcilik belgesi için ücret ödenmemesi, bu belgeyi almak isteyen kişiler için büyük bir avantaj yaratmaktadır.

E-devlet üzerinden KOSGEB’e girilerek ücretsiz bir şekilde bu eğitimlerden yararlanılabilmektedir. Online olarak da verilebilen bu eğitimler sayesinde kişiler diledikleri zaman ev ortamından da eğitimleri alabileceklerdir. Ayrıca eğitim sonunda alınacak olan sertifika da e-devlet üzerinden tanımlanacaktır. Bu eğitimlerden yararlanmak için herhangi bir danışman kullanılmasına gerek yoktur. Kişiler kendi iş modellerini kurarak bu belge sayesinde büyük kolaylık yaşayabileceklerdir.

Girişimci Belgesi Nasıl Alınır?

Girişimci Belgesi İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Girişimci belgesi başvurusu yapabilmek adına öncelikle kişilerin e-devlet şifrelerini bilmesi gerekmektedir. Daha sonra işletme kurulmadan önce KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayıp eğitime katılım hakkı kazanılması gerekmektedir. Online girişimcilik eğitimine girebilmek için e-devlet şifresi ile giriş yapılmalıdır.

Bu eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğu unutulmamalıdır. Gerekli eğitime katıldıktan sonra sertifika doğrulanması yapılmalıdır. Sertifika alındıktan sonra ikinci adım işletmenin kurulmasıdır. Burada önemli olan unsur; kurulacak olan işletme tarihinin sertifika tarihinden sonra olmasıdır. Ayrıca kurulacak olan işletme KOSGEB tarafından desteklenen bir sektör olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Aksi halde KOSGEB destekleri alınamayacaktır.

Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Kategoriler

Son Yazılar



Sponsorlu Bağlantılar: güzel sözler 2023 - iş fikirleri 2023 vize başvurusu