Bizi Takip Et


Haberler

Girişimci Nedir? Nasıl Olunur? Girişimci Olmak için Neler Yapılmalı?

Girişimci Nedir?

Girişimci Nedir? Girişimci; ticaret, sanayi gibi alanlarda sermaye ortaya koyarak bir işe başlayan ve kâr elde etmek için bütün riskleri kabul eden kişidir. Mal ve hizmet üretmek amacıyla bütün üretim araçlarını bir araya getir. Kâr için bütün riskleri üzerine alır ve ihtiyaçları karşılamak için üretim araçlarını satın alır.

Girişimci Nedir?

Nasıl Girişimci Olunur?

Bir girişimci aslında CEO olarak nitelendirilebilir. Bu yüzden girişimcinin planlama, strateji oluşturma ve ileriye dönük hedefleri ortaya koyma gibi önemli sorumlulukları vardır. Bu kişisel özelliklerin dışında gereken diğer faktörler şunlardır:

1. Fikir Düşünme

İşletmeler ilginç ve yararlı fikirleri kullanırlar. İnsanların ihtiyaçlarına hizmet eden ve onların yaşamını kolaylaştıracak bir fikir sizin için yararlı olacaktır.

2. İş Planlama

Bir işi planlamak çok önemli bir adım. İşin bütün detaylarını açıklayacak iş planı gerçekçi olmalıdır.

3. Yatırımcı Bulma

Ürettiğiniz fikirleri işletmenizi kurmakta size yardımcı olacak ve  maddi katkı sağlayabilecek yatırımcılara tanıtın.

4. İletişim

Girişimcilerle vakit geçirmek, onların fikirlerini almak, yaptıklarını görmek size avantaj sağlar. Var olan fırsatları duyarken kendinizi geliştirirsiniz.

5. Satış

Bu aşamada ürününüzü satmaya başlayarak gelir sağlarsınız. Gelir elde edemediyseniz genel bir çıkarım yapabilirsiniz. Planınızda yer alan teorilerin uygulanıp uygulanmayacağını bu aşamada görür ve daha fazla fikir geliştirme yoluna yönelirsiniz.

Girişimci Nedir?

Girişimci Olmak için Neler Yapılmalı?

Girişimci olmak için yapmanız gereken bir çok şey bulunmaktadır. Bu şeylerin başında fikir yer alır, iyi bir fikir iyi bir girişimin neredeyse %50’sidir. Farklı fikirler girişiminizin önünü açar ve hızlı büyümenizi sağlar. Bunun gibi girişimciliğin 7 farklı dinamiğinden sizler için bahsettik. Dilerseniz hızlı bir şekilde girişimci olmak için gerekenler kısmına hemen geçelim.

1. Uygulanabilir Fikir

Başarılı girişimciler hayal kurarlar ve bu hayallerini gerçekleştirmek için çaba gösterirler. Ancak ortaya çıkarılan fikirlerin uygulanabilir olması çok önemlidir. Çünkü fikir uygulamaya geçtikten sonra bambaşka şeylerle karşılaşılabilir. Bu yüzden bir girişimci çevreyi analiz etmeli, yenilik ve gelişmelere hızla uyum sağlamalıdır. Bunu başaran girişimci birçok uygulanabilir iş fikri ortaya koyar.

2. Analiz Süreci

Girişimci olmak isteyen bir kişi piyasayı, rakiplerini ve rakiplerinin ortaya çıkardığı fikirleri analiz etmelidir. Girişimci, kendi fikrini işe yararlık konusunda analiz ettikten sonra pazar araştırması sürecine başlamalıdır. Fikriniz için bir “mevcut bir pazar var mı yoksa bu pazarı siz mi yaratacaksınız” göz önüne almalısınız. Ardından potansiyel rakiplerinize karşı nasıl bir strateji izleyeceğinizi belirlemelisiniz.

3. Planlama

Planlı hareket etmeyen bir kişi sürekli sorunlarla karşılaşacağı için girişimci olamaz. Sermayeyi doğru kullanmak, iş akışını organize etmek, ileriyi düşünerek hamlelerde bulunmak ve gelecek için tahminler yapmak girişimci olmanın temel taşlarıdır. Bunun yanı sıra yapılan planın gerçekçi olması gerekmektedir. Yapılması imkansız olan olaylar üzerine bir plan sizi başarıya götürmez. Planınızdaki gelişmeleri takip etmeli ve yapılanlara göre planı güncellemelisiniz.

4. Destek Almak

Günümüzde gelişen koşullarla birlikte bu alanda birçok eğitim, kurs veya seminer imkanları bulunmaktadır. Profesyonel destek alan ve bu destekleri geliştiren bir kişi girişimci olma yolunda önemli bir adım atar.

5. Doğru Alan Seçimi

Girişimcilikte yabancı olmadığınız, belli bir tecrübeye sahip olduğunuz alana yönelmeniz sizin için yararlı olacaktır. Çünkü daha önce tecrübeye sahip olduğunuz bir alan hakkında mantıklı analizler yapabilir ve gerçekçi planlar ortaya koyabilirsiniz. Bu durumda fikrinizin başarısızlıkla sonuçlanma ihtimali azalır.

6. Sermaye Kullanımı

Girişimci olmak isteyen bir kişi elindeki sermayeyi doğru kullanmalıdır. Girişimci adaylarının genel olarak ellerindeki sermayenin kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz. Hayallerinin peşinden gitmek isteyen bir kişi bu kısıtlı bütçesini doğru bir şekilde kullanmazsa fikri başarısızlıkla sonuçlanır. Nasıl bir iş planı yapılıyorsa sermaye planı da yapılmalı ve bu plana göre hareket edilmelidir. Gereksiz ve fikrinizle alakası olmayan yatırımlardan uzak durulması gerekiyor.

7. Güvence Planı

Her girişimci adayı projesine emin adımlarla başlar. Projesine güvenerek onu başarıya götüreceğine inanır. Ancak bazen işler ters gidebilir. Her durumu düşünerek kendinize bir güvence planı yapın. Çünkü önemli olan projeden en fazla verimi almak ve zararı en düşük seviyede tutmaktır. Bu güvence planının sizin diğer fikirleriniz için de bir sermaye olabileceğini unutmayın.

Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Kategoriler

Son Yazılar



Sponsorlu Bağlantılar: güzel sözler 2023 - iş fikirleri 2023 vize başvurusu