Meslekler
Uzaktan (Remote) Çalışanların Kullandığı 13 Uygulama

2019 yılında ortaya çıkan covid-19 salgını tüm dünyayı etkiledi. Özellikle de iş yaşamının bu süreçte bir çok yönden olumsuz etkilenmesi söz konusu olsa da çoğu çalışanlar evden işlerini yürütmeyi başardı. Bu süreçte evlerinden işleri sürdürmeye devam ederken kullanılan bir çok mobil uygulama hayatımızı kolaylaştırdı diyebiliriz. Home Office, Remote (Uzaktan) olarak adlandırabileceğimiz yeni iş sisteminde olmazsa olmaz başlıca uygulamalar şunlardır.
1. WhatsApp
Kullanımı oldukça kolay olan WhatsApp uygulaması mesajlaşma, görüntülü ve sesli konuşma, medya gönderim yöntemleriyle işleri oldukça kolaylaştırıyor. Dünya çapında da oldukça fazla kullanıcısı olan WhatsApp uygulaması artık hemen herkesin elinin altında bulunuyor. Herkesin kullanıyor olması iş hayatında insanlara ulaşımı oldukça mümkün hale getiriyor. WhatsApp mobil uygulamasının tamamen ücretsiz olması da büyük bir artı. Dilediğiniz zaman masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlara da kişisel WhatsApp hesabınızı barkod taratma yöntemiyle bağlayabiliyorsunuz.
2. Google Hangouts
2013 yılında kullanıcılarıyla buluşan bu uygulama gmail kullananların vazgeçilmezi oldu. Anında sesli ya da görüntülü konuşma imkanı sunuyor. Birçok ekipmana ihtiyaç duymadan kolayca online toplantı yapma imkanı sağlıyor. Bu sistem performans olarak da oldukça iyi. Evden çalışırken işlerinizi oldukça kolay hale getirecek.
3. Trello
İş takibinizi kolayca yapmanızı sağlayacak bir uygulama arıyorsanız Trello tam da bunun için üretilmiş. Yapılacak işleriniz, planlarınız ya da tamamlanmış olanları aynı ekranda göstererek size büyük bir iş takibi kolaylığı sağlıyor. Hem web ara yüzünden hem de mobil cihazınızdan kolaylıkla ulaşım sağlayıp işlerinizi aksatmadan planlamanızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Trello sayesinde tüm işleriniz düzgün bir şekilde organize edilmiş olacaktır.
4. Skype
Skype çevrimiçi mesajlaşma olanağı tanıyan, görüntülü ya da sesli aramalar yapmanızı sağlayan ve iş dünyasında oldukça yaygın kullanılan bir uygulamadır. Özellikle evden ve uzaktan çalışma zamanlarında Skype size kurumsal uygulamasını da sunuyor. Bu sayede toplantılarınız ve iş görüşmelerinizi daha kolay yapabilirsiniz.
5. Zoom
Sadece iş değil eğitim alanında da oldukça sık duyduğumuz zoom uygulaması son zamanların en popüler Online toplantı platformu halini aldı. Kullanımı ve işlevselliği hakkında bir çok imkan sunan zoom dosya paylaşımı konusunda oldukça iyi. Ana ekran üzerinde hem iş toplantılarınızı yapıp herkesi görüp duyabilirken, hem de dosya, görseller ya da videolarla paylaşımlarınızı yapabiliyorsunuz. Dosyalar üzerinde yazı yazabilir ya da çizimler yapabilirsiniz. Görüntülü toplantı sırasında mesajlaşma bölümü de mevcut. Bu yüzden bir çok olumlu yönüyle zoom uygulaması epeyce ön plana çıkıyor.
6. Facebook Workplace
Bir network ağı olan workplace Facebook tarafından tasarlanmıştır. Haber akışı, canlı yayın ve çoklu medya paylaşımı gibi özellikleri olan Facebook, bu özelliklerini workplace uygulaması altında sadece kurumun çalışanlarının kullandığı özel bir platform oluşturmuş. Diğer uygulamaların bir araya getirilmiş halı gibi olan bu uygulama kullanım açısından oldukça pratik ve alışılmış olduğu için tercih ediliyor.
7. Google Drive
Google drive, dosya depolama ve paylaşma olanağı sunan bir platformdur. Gmail hesabı olan herkesin kullanabildiği bu uygulama da iş konusunda kullanılacak olan dosyaların paylaşımı ve depolanması açısından büyük kolaylık sağladığı için evden çalışma şekline oldukça uygundur.
8. Realtime Board
Kişisel olarak ya da iş arkadaşlarınızla birlikte kullanabileceğiniz bir uygulama olan Realtime Board, sizlere sanal tahta özelliği sunmaktadır. Bu uygulama hem masaüstü hem de mobil olarak kullanılabilmektedir. Realtime Board üzerinde notlar alabilir ve bu notları istediğiniz kişiyle paylaşabilirsiniz. Ayrıca görsel paylaşım da yapabilme olanağı sağlamaktadır.
9. Spark
Tam bir mail düzenleme uzmanı olan Spark uygulaması, mail kutunuzda bulunan ve oldukça karmaşa yaratabilecek tüm maillerinizi istediğiniz gibi gruplandırmanızı sağlıyor. Önemli olan maillerinizi sizin istediğiniz gibi düzenliyor ve sıralıyor. Artık maillerinizi karmaşık olmaktan çıkarabilir ve dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
10. Toggle
Evden çalışma süresinde yaşanılan en büyük problem ev ve iş hayatının birbirine geçmesi oluyor. Evdeki görevlerle iş için yapman gereken görevler zamanla daha karmaşık hale gelsin istemiyorsan toggle uygulaması tam sana göre. Zamanlayıcı sana ne zaman hangi işi yapman gerektiğini vakti gelince hatırlatıyor. Böylelikle evden de işyerinde olduğu gibi oldukça düzenli saatler oluşturma imkanın var.
11. Lastpass
Bu kadar çok uygulama ve iş yoğunluğu arasında sıkışıp kaldığınız zaman işler daha da karmaşık hale gelmeden önleminizi almak istiyorsanız Lastpass uygulaması sizin için farklı bir kolaylık sağlıyor. Her uygulama ve sitenin sizden istediği kullanıcı adı ve parolası bir süre sonra oldukça karmaşık bir hal almaya başlar. Bir sürü şifreyi hatırlamanız imkansız hale gelebilir. Bu durumda Lastpass devreye giriyor. Tek bir platform üzerinden bütün kullandığınız hesap ismi ve şifrelerini saklamanızı ve tek bir şifreyle hepsine ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca ücretsiz ve son derece güvenilir olması büyük bir artı.
12. Wunderlist
Plan ve programlarınızı organize etmenin kolay bir yolu olan Wunderlist uygulaması, tek bir ara yüzde tüm planlarınızı oluşturmanızı sağlıyor. Hatırlatıcı özelliğiyle de planladığınız zamanda yapmanız gereken işi hatırlatıp sizi unutkanlık sonucu oluşacak kargaşadan kurtarıyor. Ayrıca oluşturduğunuz planlamalarınızı da paylaşabilmeniz iş hayatınız için büyük kolaylık. Böylelikle iş arkadaşlarınızla da planlamanızı yapabilir birlikte uygulamaya geçebilirsiniz.
13. Camscanner
Uzaktan çalışma hayatınızda size kolaylık sağlayan bir diğer uygulama da CamScanner. Evde ya da her hangi bir ortamda basılı kağıt üzerinden fotoğrafını çektiğiniz belgenin sınırlarını belirleyerek, dosyayı istediğiniz formata dönüştürüyor. Ve bu dosyayı baskıya hazır hale getiriyor.

Borsa İstanbul Ne Zaman ve Saat Kaçta Açılıyor?

Borsa Eğitimi Giriş: Borsa Eğitimi Nasıl Olmalı?

Influencer Videoları Kişisel veya Ticari Kullanım İçin Nasıl Kaydedilir?

Sıfırdan Kendi İşini Kurmak İçin Tavsiyeler

Vade Hesaplaması Nedir? Nasıl Yapılır?

10 Bin, 50 Bin ve 100 Bin TL Sermaye ile Yapılabilecek İş Fikirleri

Dava Açma Ücreti ve Dosya Masrafları Ne Kadar?

Sizi Kolaylıkla Zengin Edebilecek En Karlı 27 İş Fikri

Hızla Gelişen ve En Karlı Yatırım Yapılacak 14 Sektör

Para Kazandıran Uygulamalar! Gerçek Kazanç Sağlayan 12 Uygulama

Motokuryeler için Dönün Noktası Olan Girişim PaketTaksi’nin Hikayesi

Hafta Sonu İzleyebileceğiniz 5 Yeni Film Önerisi

Nef Yapı’nın Başarı Hikayesi

Sadettin Saran ile Saran Holding’in Hikayesi

Beypazarı Maden Suyunun Hikayesi
Yorumlar
- Gratis Bayilik Şartları! Maliyeti ve Kazancı Ne Kadar? için Render Ne Demek
- Projelerinize Yatırım Yapabilecek 13 Türk Melek Yatırımcı için Jale Ahıskalı
- E-Ticarette En Çok Satacak 15 Yeni Ürün Fikri için eticaret
- Nasıl Zengin Olunur? Sorusunun 24 Farklı Cevabı için vps kirala
- Hızla Gelişen ve En Karlı Yatırım Yapılacak 14 Sektör için Funda
Buket
at
Evden çalışanlar için çok güzel uygulamalar var. Elinize sağlık