İnternet
Kurumsal Mail Adresi Nasıl Alınır?

E-posta insanların kişisel ya da ticari alanda, kişi veya kurumlar arasında metin veya görsel içerikleri de içinde barındırarak mesajlaşmalarını sağlayan sistemdir. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte bireyler ve kurumlar arasında ki yazışmaların yerini e-postalar aldı. İletmenizi kurumsal bir kimliğe taşımak için kurumsal mail adresi oldukça büyük bir önem taşıyor. Peki kurumsal mail adresi almak için neler yapılır? Dilerseniz şimdi içeriğimizin asıl kısmı olan kurumsal mail adresi nasıl alınır? Konusuna hızlı bir şekilde geçelim.
Mail Nedir?
Bir kişiye veya kuruma göndereceğiniz mesaj elektronik ortamda e-posta denirken gönderdiğimiz adres ise e-mail’dir. E-mail adresleri dikkat ederseniz adres veya isim daha sonra @ işareti ile ayrılan iki kısımdan oluşur. İlk kısım kişinin kendi sistemindeki kullanıcı numarası; ikinci kısım ise, bulunduğu sistemin adresini belirtir. Bazı sistemler ilk kısımdaki kullanıcı numarası yerine başka isimlere de izin verir. Veya daha değişik e-posta adresleri mevcuttur.
En çok kullanılan mail servisleri ise Gmail, Outlook ve Yandex yer almaktadır. E-posta adresleri aynı zamanda internet üzerindeki kişisel kimliğinizdir. Sizlere ulaşılması için bir yoldur. E-posta ile kişi ve kurumlara çok daha hızlı ulaşabildiğimizden sıklıkla kullanılan bir araç haline gelmiştir.
Kurumlar için Mail Adresi Nasıl Alınır?
Yeni bir şirket, kurum, internet sitesi, dernek kurumu vb. girişimlerde bulunuyorsanız bulunduğunuz veya kuracağınız yeri tanıtmak bireyler ve kurumlar arası iletişimi sağlayabilmek ve tanıtım amaçlı kurumunuza özel uzantılı bir mail adresi almalısınız. Bu sizin PR’ınız açısından oldukça değerli olacaktır.
Mail adresinizin bulunması aynı zamanda diğer kurumlar açısından güvenirliğinizi arttırır. Güvenirlik açısından tabi ki de başka koşullar da gereklidir. Resmi internet sitesi, resmi sosyal medya hesapları veya WhatsApp destek hattı gibi unsurlardır. Kurumunuza ait mail adresi, sizinle iletişimde olan veya alışveriş yapan kişilerin çok rahatlıkla ulaşabileceği akılda kalıcı olan bir mail adresi olması iyi olacaktır.
Akılda kalıcılık açısından bu gibi durumlarda Hotmail, Gmail ya da Outlook gibi uzantılar yerine destek@ (şirket isminiz).com veya iletişim@ (şirket isminiz).com gibi bir mail adresi açmanız gerçekten büyük farklar yaratacaktır. Kurumumuza özel mail adresi bulunması çok önemlidir ancak düşünüldüğü kadar zor değildir tabi ki de.
Bu yöntem için ilk olarak bir domain satın almanız gerekiyor. Domain alma işleminin ülkemizde en çok yapıldığı sitelerden biri olan Natro, bu işlem için uygun olabilir. Fiyat, alacağınız alan adına göre (.com veya .net gibi daha popüler uzantılar için) yıllık 50-150 TL arasında değişiklik gösterebilir.
Ödenecek tutarlar dolar üzerinden hesaplandığı için tutar sıklıkla değişebilir. Alan adınızı belirleyip satın aldıktan sonra hosting hizmeti de satın almanız gerekiyor. Hosting hizmetinin ücreti de sizin ihtiyacınıza göre değişiyor. Bütün bu işlemleri tamamladıktan sonra şirketinizin isminin yer aldığı uzantı ile mail adresinize sahip olabilirsiniz. Eğer bir yerde sorun olur veya takılırsanız, şirket uzantılı e posta açma işlemleri için hosting sağlayıcınız ile görüşmeniz gerekecektir. Size yardımcı olacak ve neler yapılması gerektiği hakkında sizi bilgilendirecektir.
Google G Suite ile Şirket Uzantılı Mail Adresi Alma
Bu yöntem domain ve hosting yöntemlerinden çok daha kolaydır. Google’ın G Suite hizmeti sayesinde, şirket uzantılı mail adresinizi Gmail hesabı olarak kullanabiliyorsunuz. Android ve iOS cihazınızdan da özel mail adresinize kolayca ulaşabiliyorsunuz.
Gmail üzerinden özel e-posta alma işlemleri:
G Suite’in sayfasına girin, gmail kurumsal hesabı açmak için ‘Ücretsiz Test Edin’ butonuna tıklayın, gerekli bilgileri doldurun, alan adınızı girin ve işlem tamamdır. Daha sonra seçtiğiniz uzantılı e posta adresinin size ait olup olmadığını teyit etmek adına Google, bir Mx kaydı oluşturmanız istenecektir. Her şey bittikten sonra Google Yönetim sekmesindeki Kullanıcılar bölümünde özel mail adresi vermek istediğiniz kişileri seçebileceksinizdir.
Beğenebilirsin

Borsa İstanbul Ne Zaman ve Saat Kaçta Açılıyor?

Borsa Eğitimi Giriş: Borsa Eğitimi Nasıl Olmalı?

Influencer Videoları Kişisel veya Ticari Kullanım İçin Nasıl Kaydedilir?

Sıfırdan Kendi İşini Kurmak İçin Tavsiyeler

Vade Hesaplaması Nedir? Nasıl Yapılır?

10 Bin, 50 Bin ve 100 Bin TL Sermaye ile Yapılabilecek İş Fikirleri

Dava Açma Ücreti ve Dosya Masrafları Ne Kadar?

Sizi Kolaylıkla Zengin Edebilecek En Karlı 27 İş Fikri

Hızla Gelişen ve En Karlı Yatırım Yapılacak 14 Sektör

Para Kazandıran Uygulamalar! Gerçek Kazanç Sağlayan 12 Uygulama

Motokuryeler için Dönün Noktası Olan Girişim PaketTaksi’nin Hikayesi

Hafta Sonu İzleyebileceğiniz 5 Yeni Film Önerisi

Nef Yapı’nın Başarı Hikayesi

Sadettin Saran ile Saran Holding’in Hikayesi

Yorumlar