Bizi Takip Et


Meslekler

Teğmen ve Üsteğmen (Subay) Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Subay Maaşları

Subay maaşları: Meslekler söz konusu olduğunda o meslek grubuna nasıl dahil olabilirsiniz ve maaşları ne kadar soruları oldukça fazla merak ediliyor. Bu yüzden de sizlere teğmen ve üsteğmen nasıl olunur? Maaşları ne kadar bunları anlatacağım. Yazıyı okuduktan sonra merakınızı gidermiş olacaksınız ve belki siz de teğmen olmak için gerekli adımları atmaya başlayacaksınız. Teğmen olmak için belli kurallara tabi tutuluyorsunuz. Bu kurallara uymanız gerekiyor. İşte şimdi sizlere detayları aktaracağım…

Subay Maaşları

Teğmen ve Üsteğmen Nasıl Olunur?

Ülkemizde çok fazla kişi teğmen ya da üsteğmen olmanın yollarını arıyor. Teğmen olmak isteyenler için öncelik Harp Okulu’ndan başvuru yapanlardadır. Ayrıca en az 20 yaşında olmalısınız. ÖSYM üzerinden gerçekleştirilen sınavdan Milli Savunma Üniversitesi için gereken taban puanı almalısınız. Adli sicil kaydınınız bulunmamalı ve askeri okula giriş yaparak intibak eğitimini başarı ile gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Üsteğmen olmak için de 8 yıllık bir süreye ihtiyacınız var. 4 yıllık üniversite mezunuysanız uzun dönem askerlik yapıp yedek subay olmanız gerekiyor. Sonrasında subay, asteğmen ve teğmen rütbelerinde belirlenen sürelerde görev yapmış olmanız lazım. Böylece üsteğmen olmak için gerekli sınava girebilirsiniz ve yükselebilirsiniz.

Subay Maaşları

Teğmen ve Üsteğmen Maaşları Ne Kadar?

Peki teğmen ve üsteğmenler kısaca subay maaşları ne kadar? Teğmen maaşı ortalama 9 bin ile 12 bin TL arasında maaş alıyor. Ancak yine de teğmen maaşlarını subay maaşları içerisinde değerlendirmek doğru olacaktır. Maaşları rütbeye bağlı olarak da farklılık gösterir. Örneğin Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup teğmenler kıdem ve dereceleri dışında görev yaptıkları bölgenin tehlike olup olmadığına göre daha fazla maaş alırlar.

Doğal olarak teğmenlerin maaşları bu şekildeyken üsteğmen maaşı da 15 bin TL ile 20 bin TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Teğmenlerde geçerli olan koşullar üsteğmenler için de geçerlidir. Kıdem olmasından dolayı alacakları maaş her zaman daha yüksektir.

Eğer teğmen ve üsteğmen nasıl olunur ve maaşları ne kadar merak ediyorsanız bu yazım sizi bilgilendirmiş olmalı. Kısaca şöyle söyleyebilirim: Maaş söz konusu olduğunda kıdem süreniz ve çalıştığınız bölgeler son derece önemli… Daha farklı meslek gruplarının maaşlarını da merak ediyorsanız ilgili yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Kategoriler

Son Yazılar



Sponsorlu Bağlantılar: güzel sözler 2023 - iş fikirleri 2023 vize başvurusu