Girişimcilik
Girişiminize ve Projelerinize Sermaye Bulmak İçin Gidebileceğiniz 13 Yer

Yeni bir iş yeni bir proje düşünceniz olabilir ve bunu desteklemek için en önemli konu olan sermaye sorununu çözmek gereklidir. Girişimimizi hayata geçirebilmek için gerekli olan nakit sorununu farklı kanallardan yardım alarak çözebilirsiniz. Sermaye konusunda yardım alabileceğiniz başvuru yapabileceğiniz kurumlar vardır. Girişiminize yatırım ve sermaye bulmak için gidebileceğiniz yerlerden bazıları işte şunlardır;
1. Bankalar
Devlet bankalarından ve özel bankalardan girişimci kredi sağlayabilirsiniz. Bu kredi ile girişiminizi hayalden çıkarıp gerçekleşmesi için faaliyete geçirebilirsiniz. Yapacağınız girişiminiz veya projelerinizin plan ve taslağını doğru ve düzgün şekilde hazırlayıp bankaya teminat olarak sunduğunuzda bankalardan kredi almanız daha kolay olacaktır. Hatta bazı özel bankalar da girişimciler için özel olarak girişimci bölümü dahi vardır.
2. Melek Yatırımcılar
Girişimcilere ve iş fikirlerine sahip olan birey ve topluluklar için fırsat sunan sermaye desteğinde yardımcı olan melek yatırımcılara çeşitli platformlardan ulaşabiliriz. Melek yatırımcınıza aklınızda bulunan girişimcilik fikrini doğru ve güzel bir şekilde sunmanız karşınızdaki kişinin ikna olmasına yardımcı olacaktır. İkna olduğunda ise size sermaye desteği sağlayacaktır. Melek yatırımcılar derneği, Endeavor Melek Yatırımcı Ağı gibi bu konuda sizin yararlanabileceklerinizden bazılarıdır.
3. KOSGEB
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı girişimcilere destek veren en önemli kurumlar arasındadır. Size sermaye sunacağı gibi eğitim, teknik ve gelişmeniz açısından hizmetlerde verir. Ancak diğer kurumlara göre çok daha detaylı bir şekilde iş planınızın yapılmasını istemektedir. Tam teşekkürlü planınızı hazırlamanız ve sunmanız gerekmektedir. Eğer onaylarlar ise gerekli tüm destekleri sizlere sunarlar.
4. TTGV
TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) çeşitli birçok proje için başvurabileceğimiz bir kurumdur. Özellikle teknoloji, araştırma, çevre vb. konuları yer alan proje ve girişimleriniz için muhakkak başvuracağınız bir kurumdur. Eğer projenize güveniyorsanız sağlam ve gelişime ayak uydurabilecek bir düşünceniz var ise bu kurumdan destek almanız hiç zor değildir.
5. e-tohum
Mobil ortamda gerçekleştirilen projelerin hayata geçebilmesi için lazım olan sermaye e-tohum internet şirketini kurmak isteyen girişimler için fikirlerini sermayeye dönüştürmek için farklı bir seçenektir. Yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan pazar yeridir.
6. Kobibank
Fikir ve projelerinizi internet ortamında insanlara daha da tanıtıp online para ve bağış toplayacağınız güzel bir platformdur. Ayrıca imece usulü yatırım yeri de denenebilir. Tanıtımlarınız ne kadar anlaşılır ve donanımlı olursa o kadar ilgi çeker ve toplayacağınız sermaye miktarı da artar. Bu platformda ayrıca sermaye veren kişilere küçük hediyeler ile teşekkür edebilirsiniz.
7. TÜBİTAK
Teknoloji, inovasyon, araştırma, geliştirme vb. konuları yer alan projeleri destekleyen, girişimci fikirlerine yardımcı olan ve sermaye bulmak için başvurabileceğiniz bir kurumdur. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu belirli zamanlarda başvuru açmaktadır. Başvuru için koşulları yerine getirip projenizi detaylı ve istenilen bir şekilde hazırlayıp sunma imkânı veriyor. Başvurular değerlendirilip projeniz belirli koşullardan geçer ise size yeterli miktarda sermaye desteğinde bulunuyorlar.
8. Avrupa Birliği Hibe Fonları
Avrupa Birliği süreçleri içerisinde çeşitli projeleri destekleyen bu fonlar için gerçekleştirmek istediğiniz projenizi ilgi çekici bir şekilde hazırlayıp göndermeniz yeterlidir. Eğer proje fikriniz onaylanır ise geri ödemesiz bir şekilde hibe alacaksınızdır. Önemli olan kabul edebilecekleri, güzel, anlaşılır, uygulanabilir, desteklenebilecek bir proje fikriniz olmasıdır.
9. Bakanlıklar ve Devlet Kurumları
Türkiye Cumhuriyeti Devleti de girişimcilerine yardım edebilmek için elinden geleni yapıyor. Bunlar çeşitli şekilde olabiliyor. Bazen bakanlıklar ile bazen de bankalar ile bunu gerçekleştirir. Bunun bir kolu devlet bankaları ile yapılan mali desteklerdir. Ekonomi bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı vb. bakanlıklar ile çeşitli kredi ve hibeler ile destek olunur.
10. TGDeF
Türkiye Girişimcileri Destekleme Fonu, hayata geçirmek istediğiniz girişimcilik veya farklı proje düşünceleriniz var ise bu kuruma başvurabilirsiniz. Size sermaye anlamında destek sağlayacaktır. Ancak tabi ki de projenizin uygunluğu, sağlam ve uygulanabilirliği öne plandadır. Yaptığınız planlamaya göre alacağınız sermaye miktarı da değişecektir.
11. Kobi-Line Kobi Destek ve Girişimcilik Merkezi
Çok uzun zamandır Türkiye’de girişimci ve Kobilere proje danışmanlık hizmeti vermektedir. Ayrıca Kobi-Line girişimcilere erişmek istediği sermayeye göre rehberlik ve danışma hizmeti sunar. Alabileceğiniz tüm hibe, kredi ve destekler için sizlere yol gösterici rehberlik niteliğinde destek veren bir merkezdir. Bugüne kadar birçok projede yardımcı olmuş ve ilgi çeken bir kurum olmayı başarmıştır.
12. Barter
Barter işleminde girişimci, satın aldığı mal ve hizmetlerin bedelini nakit yerine kendi ürettiği mal ve hizmetlerle takas ederek ödemesi gerekmektedir. Bu işlemler, uzman bir barter kuruluşu aracılığıyla yapılması lazımdır. Nedeni ise doğrudan barter işlemini yapmanın maliyetinin daha yüksek olmasıdır. Barter kuruluşu, çeşitli firmaların katılımı ile bir barter ortak pazarı meydana getirerek bir anlamda barter için bir piyasa oluşturur. Barter pazarına arz ve talep bilgilerini sunarlar. Böylece, kimin kiminle takas yapabileceği konusundaki bilgi havuzu oluşturulmuş olur.
13. Kitle Fonlama
Kitle Fonlama Girişimcinin bir grup insan tarafından İnternet aracılığıyla finanse edilmesine “kitle fonlaması” denilmektedir. Yeterli sermayesi olmayan girişimci, iş planının ayrıntılarını kitlesel fonlama platformu aracılığıyla paylaşarak her kesimden finansal kaynak arar. Kitle fonlaması, 2008 küresel krizi sonrası küçük ölçekli ve yeni kurulan şirketlerin küresel piyasalarda finansal kaynak bulmasının zorlaşmasına ile alternatif bir çözüm şeklinde ortaya çıkmıştır.
Beğenebilirsin

Borsa İstanbul Ne Zaman ve Saat Kaçta Açılıyor?

Borsa Eğitimi Giriş: Borsa Eğitimi Nasıl Olmalı?

Influencer Videoları Kişisel veya Ticari Kullanım İçin Nasıl Kaydedilir?

Sıfırdan Kendi İşini Kurmak İçin Tavsiyeler

Vade Hesaplaması Nedir? Nasıl Yapılır?

10 Bin, 50 Bin ve 100 Bin TL Sermaye ile Yapılabilecek İş Fikirleri

Dava Açma Ücreti ve Dosya Masrafları Ne Kadar?

Sizi Kolaylıkla Zengin Edebilecek En Karlı 27 İş Fikri

Hızla Gelişen ve En Karlı Yatırım Yapılacak 14 Sektör

Para Kazandıran Uygulamalar! Gerçek Kazanç Sağlayan 12 Uygulama

Motokuryeler için Dönün Noktası Olan Girişim PaketTaksi’nin Hikayesi

Hafta Sonu İzleyebileceğiniz 5 Yeni Film Önerisi

Nef Yapı’nın Başarı Hikayesi

Sadettin Saran ile Saran Holding’in Hikayesi

Yorumlar