Girişimcilik
Meslek Eğitim Kursu Açmak İçin Ne Gerekir? Maliyeti ve Kazancı

Mesleki eğitim kursu açmak için gerekli olan evraklar ve belgeler nelerdir, kimler mesleki eğitim kurslarını açabilir ya da mesleki eğitim kurslarının maliyeti ne kadar olmaktadır hepsi bu yazımızda. Dilerseniz lafı dallandırıp budaklandırmadan mesleki eğitim kursu nasıl açılır? İçeriğimize hemen geçelim.
Mesleki Eğitim Kursu Nedir?
Mesleki eğitim kursları; mesleği olmayan kişilere bir meslek edindirmek ya da mesleği olmasına rağmen mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen kişilere yönelik açılan kurslara denmektedir. Günümüzde oldukça fazla yaygınlaşan mesleki eğitim kursları hakkında merak edilen birçok konu vardır. Meslek eğitim kursu açmak için ne gerekir, maliyeti ve ne kadar gibi bilgiler için bu yazımıza hazırladık.
Mesleki Eğitim Kursu Açma Şartları
Meslek kurslarının sayısı her geçen gün artmaktadır. İnsanların yeni meslekler edinmesine yardımcı olan bu kurslar sayesinde binlerce kişi yeni istihdam alanlarına yöneliyor. Meslek kursu açmak için bazı nitelikleri yerine getirmek gereklidir. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz;
- Başvuru dilekçesi
- TCK yer alan 53.maddeye istinaden herhangi bir suça bulaşmadığına dair belge
- Mesleki eğitim verilecek binanın yerleşim planı
- Kurs içerisinde çalıştırılacak personel/lerin beyanı
- Mesleki eğitim verileceği binanın sağlam olduğuna dair rapor (Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden onaylı belge)
- Mesleki eğitim verilecek binanın içinde ve dışında gerekli yaygın önleme ekipmanları için itfaiyeden alınan belge
- Meslek kursu veya özel kurs olduğuna dair işletmenin belgesi
- Eğitim merkezinin açılması için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı belge
- Öğrenciler yani kursiyerler için hazırlanan ders planları ve programlar
Yukarıda bahsi geçen tüm evrakları hazır etmeniz durumunda onay verilirse mesleki eğitim kursu açabilme izni bulunduğunuz il/ilçe durumuna göre valilik/kaymakamlık tarafından verilecektir.
Meslek Eğitim Kursu Açma Maliyeti Ne Kadar?
Mesleki eğitim kursu açma maliyeti de kurs açmak isteyenler tarafından merak edilmektedir. Geniş ve kapsamlı bir kurs açmak istediğinizde elbette ki ayıracağınız sermaye de önemlidir. Sadece kurum maliyeti değil aynı zamanda bir binanın kiralanması, çalışanların ücretleri, masa, sandalye gibi ihtiyaçlar ya da hangi mesleğe yönelik kurs açmışsanız onunla ilgili ekipmanları temin ederken belirli bir ücret harcama yaparsınız.
MEB onaylı kurslar açmak için de elbette farklı bir maliyet karşınıza çıkacaktır. Bunun için kesin bir ücret vermek doğru olmaz. Şu durumda en ortalama fiyatlar ile en az 50 bin TL en fazla 250 bin TL ve yukarısı söz konusu olabilir.
Meslek Eğitim Kursu Kazancı Ne Kadar?
Girişimcilik fikirleri arasında bulunan ve oldukça karlı olarak görülen mesleki eğitim kursları son zamanların revaçta iş fikirlerinden birisidir. Peki bu işin şartları ve maliyetinden sonra kazancı ne kadar olur? Gerekli şartları yerine getirip mesleki eğitim kursu açanlar ne kadar kazanır? Dilerseniz bir bakalım…
Öncelikle mesleki eğitim özelinde vereceğiniz eğitimlerin kursiyerlere maliyeti günümüzde ortalama 3.000 TL ila 8.000 TL aralığındadır. 30 ila 40 arası bir öğrenci sayısına ulaştığınızda aylık kazancınız yaklaşık 150 bin TL olacaktır. Tüm giderleri çıktığınızda (eğitmen/öğretmen maaşları dahil) elinizde 50 ila 80 bin TL arasında bir kar oranı kalacaktır.
Beğenebilirsin

Borsa İstanbul Ne Zaman ve Saat Kaçta Açılıyor?

Borsa Eğitimi Giriş: Borsa Eğitimi Nasıl Olmalı?

Influencer Videoları Kişisel veya Ticari Kullanım İçin Nasıl Kaydedilir?

Sıfırdan Kendi İşini Kurmak İçin Tavsiyeler

Vade Hesaplaması Nedir? Nasıl Yapılır?

10 Bin, 50 Bin ve 100 Bin TL Sermaye ile Yapılabilecek İş Fikirleri

Dava Açma Ücreti ve Dosya Masrafları Ne Kadar?

Sizi Kolaylıkla Zengin Edebilecek En Karlı 27 İş Fikri

Hızla Gelişen ve En Karlı Yatırım Yapılacak 14 Sektör

Para Kazandıran Uygulamalar! Gerçek Kazanç Sağlayan 12 Uygulama

Motokuryeler için Dönün Noktası Olan Girişim PaketTaksi’nin Hikayesi

Hafta Sonu İzleyebileceğiniz 5 Yeni Film Önerisi

Nef Yapı’nın Başarı Hikayesi

Sadettin Saran ile Saran Holding’in Hikayesi

Yorumlar