Girişimcilik
El Sanatları Kursu Nasıl Açılır? El Sanatları Kursu Maliyeti ve Kazancı
İnsanlar daha çok boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla el sanatları yapmak istemektedirler. El sanatları için açılan kurslara da genelde ev hanımları olmak üzere boş zamanlarını eğlenceli hale getirmek isteyen pek çok birey katılmaktadır. Yazımızın devamında bu işle ilgili ayrıntıları bulabilirsiniz. Dilerseniz hızlıca el sanatları kursu nasıl açılır, maliyeti ve kazancı ne kadar? İçeriğimize geçelim.
El Sanatları Nedir?
Kimileri yaptıklarını evlerinde sergilerken kimileri de bu yaptıkları ürünleri satmaktadırlar. El sanatları kursu içerisinde pek çok alanı bulundurmaktadır. Sabun yapımı, ebru sanatı, çanta yapımı, çanak çömlek yapımı, dikiş, ahşap boyama ve daha akla gelen pek çok sanatı içermektedir.
El sanatları kişilerin vakitlerini kaliteli geçirmelerini sağlarken yeni yetenekler edinmelerine de katkıda bulunan bir uğraştır. Çok geniş alanlara hitap ettiğinden çok farklı zevkleri bir araya getirebilmektedir. Ayrıca kişiyi stres ortamlarından uzaklaştırdığı için psikolojik olarak da faydalı olmaktadır.
El Sanatları Kursu Nasıl Açılır?
El sanatları kursları açılabilmesi için bazı kriterlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Açılan kursların yerlerinin yüz metrekare alandan küçük olmaması gerekliliği bulunmakla birlikte açılan yerlerin yeterli güvenlik şartlarını sağlaması gerekliliği de denetlenen konular arasında yer almaktadır. Açılan bu kursların mahiyetinin ve ne eğitimi verileceğinin açık bir şekilde tanımlanması gerekliliği bulunmaktadır.
Bunun dışında gerekli belgelerin tam olarak tamamlanması ön koşulu mevcuttur. El sanatları kursu açabilmek için başvuru formu, girişimcinin bilgilerini içeren evraklar, tutulan yerin tapu ve sözleşme bilgileri ve çevre sağlık raporu gerekmektedir. Tüm bu evraklar tamamlandıktan sonra açılış işlemlerine başlanabilir.
El Sanatları Kursu Maliyeti ve Kazancı Ne Kadardır?
El sanatları kursu maliyeti ise tutulan atölyenin ve malzemeler için gereken maliyetin toplamından olacaktır. Kurs açmak isteyen kişi maliyetlerini hesaplamalı ve buna uygun bir kurs ücreti belirlemelidir. Bu maliyet hesaplanırken el sanatları eğiticilerine ödenecek tutarlarda maliyeti belirleyici rol oynayacaktır.
Bu durumda kursun açılacağı yerin konumu ve içine harcanacak tutarlar maliyeti değiştirebilmektedir. Günümüz koşullarında böyle bir girişimde bulunmak için en az 100.000 TL gibi bir sermaye olması gerekmektedir. Bu işle ilgili olan kazanç tutarı da verilecek olan kursun kalitesine ve yerin konumuna göre değişebilecektir.
Kazanç olarak bakıldığında aylık olarak minimum 15 bin TL bir kar ve üzeri kazançlar elde edilebilir olduğu görülmektedir. Burada belirtilen rakamlar tamamen ortalama değerler olup bu miktarlar yapılan işin niteliğine bağlı olarak artıp azalabilmektedir. Eğitim verilmek istenen alanda uzmanlık olması ve lisans ya da ön lisans mezunu olmak kişiyi diğerlerinden öne alacaktır.
Ancak belli alanlarda usta öğretici belgesi olan meslek lisesi mezunları da el sanatları kursu açabilmektedir. Bu kursları açabilmek için MEB (Milli Eğitim Bakanlığı)’nın yayınladığı yönetmeliklere uygun hareket edilmesi gerekmektedir.
Yorumlar