Pazarlama
Dijital Pazarlama Nedir? En Etkili 13 Pazarlama İpucu

Dijital pazarlama, ürün ve hizmetlerin elektronik ortamda etkili ve profesyonel bir şekilde tanıtılmasını olanaklı kılan bir pazarlama yöntemidir. Yenilikçi bir yapıya sahip olduğundan ötürü birçok insan, ürün ve hizmetlerini tanıtırken bu yönteme başvurmakta ve markanın tanınırlığını arttırmaktadır.
Markalarınız veya işletmeleriniz için aşağıdaki çok düşük maliyete sahip dijital pazarlama teknikleri listesinden yararlanarak cironuzu ciddi oranda arttırabilirsiniz. İşte ürün ve hizmetlerin profesyonel bir şekilde tanıtılmasını olanaklı hale getiren en etkili 13 dijital pazarlama ipucu!
1.Google Adwords Reklamlarının Gücü
Alışveriş reklamları, görüntülü reklam ağı, arama ağı reklamları video reklamlar; google adwords reklamları olarak bilinmekte olup bu reklamlar sayesinde ürün ya da hizmetler, pek çok insana başarılı bir şekilde tanıtılabilmektedir.
2. Sosyal Medya Pazarlaması
Sosyal medya platformları üzerinden, ürün ya da hizmetlerin tanıtılması olanaklıdır. Milyonlarca kullanıcısı bulunan platformlarda hesap açılması, potansiyel müşteri sayısının artmasını mümkün kılmaktadır.
3. SEO
Site içi ve dışı çalışmalardan oluşan SEO, yani arama motoru optimizasyonu, belirli anahtar kelimeler üzerinden içeriklerin arama motorunda ön plana çıkmasını olanaklı hale getirmektedir.
4. Influencer Marketing
Sosyal medya fenomenlerinin gücü kullanılarak ürün veya hizmetlerin aynı anda milyonlarca kişiye ulaşması mümkün. Influencer marketing çalışmaları ile birlikte marka tanıtımı çeşitli platformlar üzerinden fenomenler aracılığı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
5. E-Mail Üzerinden Pazarlama
Marka tanıtımı konusunda oldukça başarılı pazarlama tekniklerinden bir tanesi olan e-posta, potansiyel müşterilere ulaşım konusunda pek çok şirket tarafından kullanılmaktadır. Ürün ya da hizmet ile ilgili içeriklerin e-postalar üzerinden müşterilere gönderilmesi, milyonlarca müşterinin markayı tanımasını olanaklı hale getirmektedir.
6. Yeniden Hedefleme
Remarketing olarak bilinen yeniden pazarlama, internet sitenizi ziyaret etmiş olan insanların, farklı sitelerde de sizin reklamlarınızı görmesi ve tekrar sizin sitenizi ziyaret etmesinden oluşan bir pazarlama tekniği olarak bilinmektedir.
7. Programatik Reklamcılık
Modern çağa uyum sağlayan bir reklamcılık hizmeti olarak bilinen programatik reklamcılık, çeşitli makineler aracılığı ile doğru müşteriye doğru reklamın ulaştırılmasını mümkün kılmakta olduğu için birçok firma tarafından kullanılmaktadır. Bu pazarlama tekniğiyle reklamcılık hizmetleri profesyonel bir şekilde yürütülmekte, bu sayede markanın tanınırlığı artmaktadır.
8. Satış Ortaklığı Pazarlaması
Başka bir kişinin sizin ürünlerinizi pazarlaması olarak bilinen satış ortaklığı pazarlaması, ürün ya da hizmetlerin farklı kişiler üzerinden pek çok insana ulaşmasını olanaklı hale getirmektedir. Bu yöntem dahilinde aracı kişiye satılan ürün ya da hizmetler üzerinden komisyon sunulması gerekmektedir.
9. Mobil Uyumlu Web Siteleri Oluşturmak
İnternet üzerinden satış yapan web sitelerinin mobil uyumlu olması, ilgili sitelere akıllı telefon ya da tabletlerle de giriş yapılmasını olanaklı hale getirmektedir. Bilindiği üzere pek çok insan, bilgisayar kullanmak yerine akıllı telefonlarını kullanarak internet alışverişlerini gerçekleştirmektedir. Mobil uyumlu web siteleri, insanların akıllı telefon veya tabletler üzerinden de alışveriş yapılabilmesini mümkün kılmaktadır.
10. Fotoğraf ya da Grafiklerle Sosyal Medya Üzerinden Marka Tanınırlığını Arttırmak
Sosyal medya platformları, markaların tanınırlığını arttırma konusunda oldukça başarılı olmakla birlikte bu platformlarda etkili içerik paylaşımlarının gerçekleştirilememesi, tanıtımın profesyonel bir şekilde yapılmasını engelleyecektir. Ürün veya hizmetlerle ilgili fotoğraf ya da grafikler yapılması, potansiyel müşterilere çok şey ifade etmekte ve onların markayı tanımasını mümkün hale getirmektedir.
11. Web Sitesi Üzerinden Kaliteli İçerik Üretilmesi
Ürün ya da hizmetlerin müşterilere sunulması adına kurulan web siteleri, tanıtım konusunda tek başına yeterli değildir. Web sitesi üzerinden kaliteli içerik üretimi, müşterilerin ilgilerini çekmekte olup bu durum, ürün ya da hizmetlerin satın alınmasını kolaylaştırmaktadır.
12. B2B Pazarlama Tekniği
Firmadan firmaya anlamına gelmekte olan B2B, pazarlama tekniklerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Bireysel kullanıcılara yönelik değil de firmalara yönelik ürünler üretmekte olan şirketler tarafından kullanılan B2B pazarlama tekniği, şirketlerin ürünlerini başka firmalara profesyonel bir şekilde tanıtmasını mümkün kılmaktadır.
13. SEM
SEM ya da arama motoru pazarlaması olarak bilinen teknik, arama motorları üzerinden reklam çalışmalarının yapılmasını mümkün kılmaktadır. Anahtar kelimeleriniz ve kendi hedef kitleniz üzerinden, arama motorları üzerinde reklam çalışmaları yaparak markanızın milyonlarca kişiye ulaşmasını olanaklı hale getirebilirsiniz.
Yukarıdaki gibi sıralanan dijital pazarlama teknikleri, markaların hızlı ve kolay bir şekilde ön plana çıkmasını olanaklı hale getirmektedir. Sizlerde işletmeleriniz, markalarınız veya şirketleriniz için yukarıdaki pazarlama ipuçları listemizden faydalanabilirsiniz. Ayrıca daha fazla bu tarz pazarlama stratejileri için yandaki bağlantıya tıklayarak ilgili kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.
Beğenebilirsin

Borsa Eğitimi Giriş: Borsa Eğitimi Nasıl Olmalı?

Influencer Videoları Kişisel veya Ticari Kullanım İçin Nasıl Kaydedilir?

Sıfırdan Kendi İşini Kurmak İçin Tavsiyeler

Vade Hesaplaması Nedir? Nasıl Yapılır?

Borsada Piyasa Yapıcısı Kimdir? Nasıl Çalışır? Rolleri Nelerdir?

10 Bin, 50 Bin ve 100 Bin TL Sermaye ile Yapılabilecek İş Fikirleri

Dava Açma Ücreti ve Dosya Masrafları Ne Kadar?

Sizi Kolaylıkla Zengin Edebilecek En Karlı 27 İş Fikri

Hızla Gelişen ve En Karlı Yatırım Yapılacak 14 Sektör

ATM Şifre Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır? Tüm Bankalar!

Motokuryeler için Dönün Noktası Olan Girişim PaketTaksi’nin Hikayesi

Hafta Sonu İzleyebileceğiniz 5 Yeni Film Önerisi

Nef Yapı’nın Başarı Hikayesi

Sadettin Saran ile Saran Holding’in Hikayesi

Yorumlar