Bizi Takip Et


Meslekler

Biyomedikal Uzmanı Olma-Şartları! Görevleri ve Maaşı Ne Kadar?

Biyomedikal Uzmanı Maaşları

Biyomedikal uzmanı, tıbbi sorunlara yönelik tedavilerde, hastaların hayatını kolaylaştıracak çözümler arayan, tıp ve biyoloji alanlarında analizler yaparak çözümler üretmeye çalışan bir meslektir. Aynı zamanda biyomedikal uzmanı, tıbbi cihazların geliştirilmesinde de rol oynar.

Biyomedikal Uzmanı Maaşları

Biyomedikal Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?

Biyomedikal uzmanı olmak isteyen bireyler, üniversitelerin ön lisans programlarında yer alan biyomedikal cihaz teknolojisi bölümünden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca lisans düzeyinde biyomedikal mühendisliği bölümü okuyarak da biyomedikal uzmanı olabilirsiniz. Mezuniyetinizin ardından özel veya devlet hastanelerinde görev alabilirsiniz.

Biyomedikal uzmanı olmak istiyorsanız yeni fikirler üretmeli ve kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Ayrıca teknoloji ile iç içe olmalısınız ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelisiniz.

Biyomedikal Uzmanı Maaşları

Biyomedikal Uzmanı Görevleri

Biyomedikal uzmanı, tıp ve teknolojiyi bir araya getirerek tanı ve tedavi yöntemlerini geliştirir. Biyomedikal uzmanları, çalışma düzeni karmaşık olan cihazların çalışmasını sağlarlar. Ekipmanların doğru bir biçimde kullanılmasını sağlayarak, personele cihaz kullanımı hakkında bilgi verirler.

Bu cihazlar çalışırken yaşanabilecek yazılım problemleri için çözümler üretir ya da geliştirir. Bilim insanları ve kimyagerler ile birlikte çalışarak, yeni cihazları test ederler. Bunun için bilgisayar simülasyonlarından sorumludurlar. Biyomedikal ürünlerin verimliliği için gerekli onarım ve teknik destekte bulunurlar.

Bu cihazların bakım ve onarımını da üstlenirler. Ayrıca cihazların altyapı hazırlıklarını tamamlarlar ve gerektiğinde montaj işlemlerini de yaparlar. Cihazların sürekli güncel kalmasını sağlamak ve ekipman envanterleri tutmak da biyomedikal uzmanlarının görevidir. Biyomedikal uzmanı, yaptığı çalışmalarla ilgili faaliyetleri birim yöneticisine bildirmekle yükümlüdür.

Biyomedikal Uzmanı Maaşları

Biyomedikal uzmanı maaşları, bireyin tecrübesine ve ön lisans/lisans eğitim durumuna göre değişmektedir. Ayrıca devlet ya da özelde çalışma durumları da fiyatların değişmesine sebep olmaktadır. Görev yapılan alanın ar-ge olması durumunda da maaşlar artabilmektedir.

Bir biyomedikal müdürü, biyomedikal mühendisten daha fazla maaş almaktadır. Meslek yılı 5 yıl üzerinde olan biyomedikal uzmanı da göreve yeni başlayan bir biyomedikal mühendisten çok daha fazla kazanmaktadır. Yine de bir maaş skalası belirtmemiz gerekirse, bir biyomedikal müdürü ortalama 14.000 – 18.000 TL maaş almaktadır. Bir biyomedikal mühendisi ortalama olarak 9.500 – 12.000 TL maaşa sahiptir. Bir biyomedikal uzmanının da ortalama olarak 9.500-11.500 TL maaşı bulunmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Kategoriler

Son Yazılar



Sponsorlu Bağlantılar: güzel sözler 2023 - iş fikirleri 2023 vize başvurusu