Meslekler
Başkomiser Olma Şartları Nelerdir? Görevler ve Maaşı Ne Kadar?

Başkomiser emniyet güçlerinde en üst rütbelerden birine sahip olan kişiye denilmektedir. Emniyet birimlerinde çalışan ve bulunduğu şubenin düzeninden alt kademede görevli olan emniyet mensuplarının çalışma şartlarına kadar bütün sorumlulukları üstlenen yetkililere başkomiser denilmektedir. Başkomiser olmak demek kritik ve çok önemli görevler üstlenmek demektir.
Başkomiser Olma Şartları Nelerdir?
Başkomiser olma şartları arasında öncelikle lise ya da lisans eğitimini tamamlamak vardır. Polis Meslek ve Eğitim Merkezi ile Polis Meslek Yüksekokulunu bitiren polis memuru olmaktadırlar. Sonrasında sıra ile rütbe alınmaya başlanmaktadır. 2 yıl içinde komiser yardımcılığı sınavına girmeye hak kazanmaktadırlar.
Komiser yardımcılığından sonra komiserlik gelmektedir. Başkomiser olmak için Polis Akademisi’nin bitirilmesi ise zorunludur. Başkomiser olabilmek için alınması gereken dersler şu şekildedir: Polis hukuku, disiplin hukuku, silah ve ateş bilgisi, resmi yazışma kuralları, poliste uygulamalı durum eğitimi ve toplumsal olaylara müdahale gibi dersler tamamlanmaktadır.
Aynı zamanda başkomiser olacak kişiler strese dayanabilmeli, stres altında karar verebilme yeteneğine sahip olmalı, liderlik becerileri gelişmiş olmalı ve sorumluluk alabilmeli, aynı zamanda bu sorumluluğu sürdürmeye devam eden kişiler olması gerekmektedir.
Başkomiser Görevleri Nelerdir?
Başkomiser görevleri genellikle şu şekilde olmaktadır. Görev yaptığı karakol ve şubenin hem işleyişinden hem de personelinden sorumlu olmak, çalıştıkları ve görev yaptıkları yerde işleyişin doğru bir şekilde yürümesine yardımcı olmak ve düzeni sağlamak, vatandaşın emniyet hizmetlerinden en doğru şekilde yararlanmasını sağlamak ve emniyetin vatandaşla koordineli bir şekilde çalışması için destek olmak.
Bunlara ek olarak, alt rütbesinde bulunan polis memuru, komiser ve komiser yardımcılarının çalışma şartlarını ya da sahadaki güvenliği denetlemek, üst rütbesinden gelen emirleri, alt rütbesinde görev yapan emniyet personellerine iletmek ve yapılan görevleri üst rütbesinde bulunan amirlerine rapor etmek. Başkomiser görevlerinden de kısaca bahsettiğimiz üzere Başkomiser maaşı ne kadar? Bu sorunun cevabına geçebiliriz…
Başkomiser Maaşları Ne Kadar?
Başkomiser maaşları çalışılan yer, alan ya da çalışma süresine göre değişiklik göstermektedir. Göreve ilk başlayan başkomiser zaman geçtikçe ilk aldığı maaştan daha fazla maaş almaktadır. Böylelikle çalışma süresine göre bu alınan maaş artmaya devam edecektir. Başkomiser maaşı günümüz itibari ile en düşük 15.000 TL civarında olmakla birlikte en yüksek 20.000 TL civarında değişebilmektedir.
Beğenebilirsin

Borsa İstanbul Ne Zaman ve Saat Kaçta Açılıyor?

Borsa Eğitimi Giriş: Borsa Eğitimi Nasıl Olmalı?

Influencer Videoları Kişisel veya Ticari Kullanım İçin Nasıl Kaydedilir?

Sıfırdan Kendi İşini Kurmak İçin Tavsiyeler

Vade Hesaplaması Nedir? Nasıl Yapılır?

10 Bin, 50 Bin ve 100 Bin TL Sermaye ile Yapılabilecek İş Fikirleri

Dava Açma Ücreti ve Dosya Masrafları Ne Kadar?

Sizi Kolaylıkla Zengin Edebilecek En Karlı 27 İş Fikri

Hızla Gelişen ve En Karlı Yatırım Yapılacak 14 Sektör

Para Kazandıran Uygulamalar! Gerçek Kazanç Sağlayan 12 Uygulama

Motokuryeler için Dönün Noktası Olan Girişim PaketTaksi’nin Hikayesi

Hafta Sonu İzleyebileceğiniz 5 Yeni Film Önerisi

Nef Yapı’nın Başarı Hikayesi

Sadettin Saran ile Saran Holding’in Hikayesi

Yorumlar