Bizi Takip Et


Para Kazanmak

Öğretmenlerin Yapabileceği Bol Kazançlı 9 Ek İş Fikri

Artan hayat pahalılığı, ekonomide yaşanan sıkıntılardan etkilenen oranımız maalesef fazladır. Olumsuz etkilenenlerden biri de öğretmenlerdir. Günümüzde ek iş arayan öğretmen oranımız yüksektir. Ek gelir arayışında olan öğretmenler için ek iş fırsatları nelerdir? Bir öğretmen ek iş olarak ne yaparak kazanç elde edebilir?

Mevcut işiniz etkilenmeden, mesai sonrasında yaptığınız işlere kısaca ek iş deniyor. Öğretmenler devlet memurluğuna tabiidir. Devlet memurlarının herhangi bir ticaret faaliyetinde bulunmaları kısmen yasaklanmıştır. Şirket kurmaları, ofis, dükkân, kurs açma vs. gibi ticari faaliyetler içinde bulunmaları yasaklanmıştır. Vereceğimiz ek iş fikirleri “freelance işler” olacağından herhangi bir yaptırımı bulunmuyor. Herhangi bir kayıt gerektirmiyor. Fatura kesme zorunluluğu bulunmuyor.

Tamamına yakını öğretmene veya kişiye özel hizmet olduğundan ticari bir sorumluluğu bulunmuyor. Dolayısı ile bu sayfamızda yer vereceğimiz ek işler, devlet memurluğu yönetmeliklerine ters düşecek iş fikirlerinden oluşmuyor. Öğretmenler, öğretmen adayları, atama bekleyen atanamamış öğretmenler, öğretmen emeklisi, devlet memurları, tam zamanlı işinden sonra veya hafta sonu boş vakti olan ve ek iş yaparak değerlendirmek isteyen herkes bu ek işleri değerlendirebilir. Peki bu ek iş fikirleri nelerdir? Birazda bunlardan bahsedelim.

1. Özel Ders Vermek

Öğretmenler için ek iş fırsatı denildiği zaman elbette birçoğunuzun da aklına geldiği gibi   özel ders vermek ilk sırada yerini aldığını söyleyebiliriz.  Özel ders almak, dersin bire bir olduğu , öğrencinin yaş, seviye ve eğitim durumunun göz önünde bulundurulduğu ebeveynler ve öğretmenler için avantaj niteliği taşımıştır. Özel ders alarak birebir eğitim görmek akademik veya sanatsal derslerde etkili ve verimli öğrenme metodu olarak bilinir.

Bu yöntem, öğrencilerin becerilerinin gelişmesini, kendine güvenmesini ve derslere ilgisinin artmasını sağlayarak akademik başarıya ulaşmasına olanak sağlar. Özel ders öğretmeni olarak işe atılmadan önce göz önünde bulundurulması gereken hususlar vardır. Öncelikle hangi alanlarda özel ders verebilirsiniz?

Eskiden beri evde özel dersler matematik, fen ve İngilizce üzerine yoğunlaşmış ve bu gibi temel dersler hala en çok özel ders öğretmeni aranan alanlar arsında görülmektedir. Peki sizin ilgi alanınız hangi yöndedir? İlgi alanı üzerinde bilgi ve tecrübe sahibi oluyor olmanız sizi diğer özel öğretmenlerden ayrıcalıklı kılar.

  • Öğretme kabiliyeti olan, kendini işine adamış, hırslı ve yaratıcı
  • Yaş fark etmeksizin deneyimleriyle ön planda
  • Profesyonel eğitim standardı sunma yeteneği
  • Yüksek empati gücü’ ne sahipseniz özel ders imkanlarınızı sunarak ek gelir elde edebilirsiniz.

2. Makale Yazarlığı

Bir öğretmen ek iş olarak branşına yakın işler ile ilgilenerek ek gelir elde etmede daha hızlı başarı kaydedebilir.  Makale yazarlığı, öğretmenler için ek iş imkanları arasında bulunmaktadır. Makale yazarlığı, öğretmenler için ideal uyuma sahip iş fikirleri arasında yer almaktadır. Biliyoruz ki yazı yazmak öğretmenlerin yaptığı işlerden biridir.

Yazı yazarken yazım kuralları, imla kuralları öğretmenlerin hassas olduğu, önem verdiği konulardan biridir. Eğer ki Öğretmen mesleğini yapıyor ve ek iş imkânı arıyorsanız fırsat sizsiniz. Evet, makale yazarak öğretmenlik mesleğinizin verdiği yetenekleri kullanarak makale yazarlığı yapabilir, kazanç sağlayabilirsiniz. Birçok makale yazarlığı için ilan veren web siteleri mevcuttur. Sizde arta kalan zamanlarınızı makale yazarak geçirebilir, bol kazanç sahibi olabilirsiniz.

Ayrıca bu yazıları satabileceğiniz en iyi site ContentCent hazır makale ve tanıtım yazısı sitesidir. Bunun dışında yabancı dil biliyorsanız çeviri ve editörlük hizmetleri de verebilirsiniz.

3. Online Özel Ders Verin

Gelişen teknoloji ile birlikte artık her bilgi parmaklarımızın arasında. Teknolojiye uyum sağlayarak online özel ders verebilirsiniz. Özel dersleri evinde veren öğretmenler olduğu gibi teknolojinin nimetlerinden yararlanarak online ders hizmeti veren, daha fazla öğrenciye hitap edebilme fırsatını değerlendiren öğretmenler de vardır.

Siz de branşınıza yönelik eğitim içerikli videolarınızı çekerek sosyal medya platformunda paylaşabilir. Paylaştığınız eğitim içeriklerini paket sistemi olarak satışa sunabilirsiniz. Bunun için Udemy gibi siteleri kullanmanızı tavsiye ederim..

4. Direksiyon Dersi Verin

Ehliyet sahibi ve iyi araç kullanımına mı sahipsiniz? Bunu bir kazanca çevirmeye ne dersiniz? Artık ehliyet almak eskisi kadar kolay değil. Pratik eğitimler yanında teorik olarak da iyi eğitim almak gerekiyor. Sizde becerinizi direksiyon dersi vererek ek gelir elde edebilirsiniz.

5. Sanal Asistanlık Yapın

İnsan yaşamına internetin girmesi ile birlikte birçok kolaylıkta hayatın bir parçası olmuştur. Sanal asistanlık nedir gibi bir olgunun ortaya çıkması hayatın konforunu artırmıştır. İnternet dünyasında hızlı şekilde yer edinmeyi başaran sanal asistanlık popülerliği ile dikkat çekiyor. Arta kalan zamanınızın çoğunluğunu internette sörf yaparak geçiren kişilerdenseniz bu durumu iş fırsatına çevirebilirsiniz.

Nasıl mı? Birçok internet sitesinde sanal asistan arayanlar bulabilirsiniz. Sanal asistan arayan firmalar işlerini daha hızlı ve daha güvenli şekilde sürdürme amacı gütmektedir. Sanal asistan olmak için standart bir eğitime gerek yoktur ancak birtakım becerilerinizin olması gerekir. Bunlardan bazıları; randevuları ayarlamak, metin hazırlamak, e-posta yazma, e-posta cevaplama, elektronik dosyalama, metin işlemedir. Öğretmenlerin kolaylıkla yapabileceği işlerden biridir. Sanal asistanlık yaparak zamanınızı değerlendirerek kazanç sağlayabilirsiniz.

6. E- Kitap Yazın

Ek iş imkanları arasında olan e- kitap yazımı, arta kalan zamanını yazı yazarak değerlendiren öğretmenler için güzel bir ek iş imkanıdır. Sizde alanınız üzerine yapmak istediğiniz çalışmalarınızı yazarak gelişen teknoloji sayesinde daha çok kişiye ulaşabilir, popülerliğinizi artırabilir, kazanç sağlayabilirsiniz.

7. Kendin Yap

Her insan zamanını değerlendirirken hobileri ile ilgilenebilmek, kendini bulabilmek ister. Siz de hem hobileriniz ile ilgilenebilir hem de sizin gibi ilgi alanı hobilere sahip olan kişilerle sosyal medya platformunda paylaşarak sipariş alabilir videolar paylaşarak izleyici sahibi olarak kazanç sağlayabilirsiniz.

8. Blog Yazabilirsiniz

Canımız sıkıldığında web sayfalarında gezinir ilgi alanımız olan dikkat çekici yazıları okuyarak zamanımızı değerlendirdiğimiz oluyordur. Siz de okunan dikkat çekici yazıları yazarak kitleye ulaşabilir. Devamlı okuyucu elde edebilirsiniz. Yazdığınız ilgi çekici konular üzerinden tıklanma başına ücret kazarak ek gelir elde etme fırsatını kaçırmayın.

9. Hayat ve Kariyer Koçluğu Yapın

Öğretmenlerin ilgi alanlarından biri olan yönlendirme, hayat ve kariyer koçluğu yapma konusunda önemli bir yere sahiptir. Gerek kişisel gelişim üzerine olsun gerek başarı basamaklarını göstermek olsun. Bu konuda gerçek anlamda uzman olduklarını söyleyebiliriz. Veliler, öğrenciler hatta günlük yaşantılar konusunda bireylere hayat ve kariyer koçluğu yapabilir. Sizde hayat ve kariyer koçluğu yaparak gelirinize ek gelir katabilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Kategoriler

Son Yazılar



Sponsorlu Bağlantılar: güzel sözler 2023 - iş fikirleri 2023 vize başvurusu