Bizi Takip Et


Girişimcilik

Lokmacı Dükkanı Açmak! Maliyeti ve Kazancı

Lokmacı Dükkânı Açmak

Lokmacı dükkanı açmak: Girişimcilerin yöneldiği iş kollarından birisi lokmacılıktır. Peki lokmacılık size kar getirir mi? Lokmacı dükkânı açmak, maliyeti ve kazancı ile ilgili bilgileri sizlere bu makalemizde sunacağız.

Lokmacı Dükkânı Açmak

Lokmacı Dükkânı Açmak

Lokmacı dükkânı açmak için öncelikle para kazanabileceğiniz bir bölgede, genelde cadde üstünde açılması gerekiyor. Aynı şekilde kira fiyatlarını da dikkate alarak dükkânı tutmalısınız. Bu muhasebeleri doğru bir şekilde yapmadığınız taktirde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Eğer her şeyi planlı ve doğru yaparsanız kısa sürede ciddi bir müşteri potansiyeline sahip olursunuz.

Son yıllarda lokmacı dükkanları kapanıyor. Bunun sebebi başta pandemi sürecidir. Ayrıca lokma, baklava gibi çok satan bir tatlı da olmayabilir. Nitekim lokma dönemsel bir tatlı olarak görülmektedir. Ancak ilerleyen günler, belki de lokmacıların eski popüler günlerine geri dönmesine olanak tanıyabilir.

Lokmacı Dükkânı Açmak

Lokmacı Dükkânı Maliyeti

Caddede açılacak bir dükkânın maliyeti, mahalle arasında açılacak dükkân fiyatlarına göre daha fazla olmaktadır. Normal ve çok lüks olmayan bir dükkân için yaklaşık 100-150 bin TL arasında bir sermaye yeterli olabiliyor. Daha geniş ve lükse yakın dükkânlar için bu rakam 350 bin TL’yi geçebiliyor.

Ortalama bir dükkânda pişirme ekipmanlarından, masa-sandalyelere; aydınlatmalardan perdelere kadar ciddi gelirler bulunmaktadır. Zaten dükkân maliyetinin büyük bölümünü de bunlar oluşturuyor. Öncelikle bu giderlerin karşılanması gerekir. Böylece maliyet yükünüz daha da azalacaktır.

Lokmacı Dükkânı Açmak

Lokmacı Dükkânı Kazancı

Lokmacılar, genel anlamda kar elde etmektedirler. Ancak lokmacı dükkânı kazancı, semte, verdiğiniz hizmete ve diğer birçok etkene göre değişebiliyor. Lokmacılar, ortalama olarak yüzde 75 kâr marjı ile satış yapıyorlar. Yani ürün maliyeti 5 TL ise satış fiyatı 20 TL oluyor.

Aynı şekilde 20 TL’lik bir satıştan 15 TL net gelir elde edilir. Bu dükkanların ayakta kalabilmesi için günlük ortalama 2000-2500 TL ciro yapması gerekiyor. Nitekim çalışanlar, bu çalışanların sigortaları ve diğer giderleri de bulunmaktadır.

Bir lokmacı dükkânı ayda ortalama 35-40 bin TL civarında kar elde edilebilir. Bu rakam dükkânın durumuna, semtine, tanınırlığına göre 80.000 TL ile 200.000 TL arasında büyük rakamlara yükselebilmektedir. Sosyal medya paylaşımları ve reklamlarınızda dükkanınızın tanınırlığına etki edecektir. Bu da kazancınıza doğrudan yansır.

Yorum yapmak için tıklayın

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar

Kategoriler

Son Yazılar



Sponsorlu Bağlantılar: güzel sözler 2023 - iş fikirleri 2023 vize başvurusu